Новини

Щоби зробити висновки для гучної заяви про коктейлі-симпатики, замовленням журналу Forbes були опитані бармени найвідоміших клубів, барів і ресторанів Києва, Львова, Дніпра і Одеси. Названі коктейлі замовлялися найчастіше протягом минулого року.


Надто холодна весна, дощове літо і нестача сонячних днів у вересні зіграли злий жарт із врожайністю на виноградних плантаціях у Франції. Виробництво вина порівняно з минулим роком зменшилось на 12%, — такі дані повідомляє французьке міністерство сільського господарства.


З січня до листопада 2016 року Україна експортувала 76 тисяч тон солоду, що майже втричі перевищує минулорічні показники такого ж періоду. Це близько 26 мільйонів доларів у бюджет нашої країни, за даними Державної фіскальної служби.


Незважаючи на спад у світовому виноробстві, Україна продовжує збільшувати виробництво вина. За останніми даними Державної служби статистики у 2016 році виробництво вина в Україні зросло на 0, 4 мільйони гектолітрів порівняно з минулим роком.

За даними Держстатистик українці витрачають на алкоголь близько тридцяти мільярдів гривень у рік: третину на горілку, третину на пиво і коньяк (7 і 3 мільярди), а останню третину — на вино. Найпопулярніше — червоне напівсолодке.


Компанія Carlsberg Group продовжує дивувати невпинною жагою розвитку і творчими нововведеннями. Цього разу найбільший датський інвестор в Україні анонсував дизайн нової тари для пива — легкої і зручної ємкості із екологічної деревини, яка швидко розкладатиметься і не завдасть шкоди навколишньому середовищу.


Нещодавно на XVI Міжнародному економічному форумі у ході прес-конференції світовій спільноті була анонсована значна для України подія. Компанія Carlsberg Ukraine починає експорт улюбленого багатьма пива «Львівське» у Китай.


З нового року частка українських спиртів у виробництві коньяку зросте вдвічі, а у 2024 році становитиме 100%. Таким чином з українського виробництва будуть витіснені імпортні коньячні спирти.


На початку 2017 року уряд планує на 20% збільшити акцизи на алкоголь, що призведе до підвищення цін для пересічного споживача. Але це не єдина загроза — результатом зростання цін може стати збільшення тіньового ринку, дохід якого і так складає близько половини від усіх продажів.

В середині жовтня набув сили закон України про відміну ліцензування оптових продажів для виноробів, що виготовляють вино та плодово-ягідні напої із власної сировини. Дрібні підприємці задоволені, а холдинги застерігають: ринок можуть наводнити фальсифікати.