Кориснi статтi

Благородний, витриманий, виготовлений за унікальною технологією коньяк донедавна не розглядався як інгредієнт для коктейлю — надто складний аромат і смакова палітра. Його могли лиш злегка розбавити холодною водою, щоб пом’якшити міцність. Але якомусь фантазеру захотілося поекспериментувати і на сьогодні ми маємо досить рецептів, в яких коньяк здається дуже доречним і навіть набуває зовсім іншого звучання.


Прозорий і смарагдово-зелений, як очі Мавки, абсент має дивовижну історію і сильний характер. Це один із найміцніших напоїв — міцність деяких сортів може сягати 85%. І хоча абсент вважають одним із дижестивів, у чистому вигляді смакує він далеко не кожному — надто гірко і міцно. Та існує декілька рецептів, дотримання яких може забезпечити задоволення як під час пиття, так і під час підготовки дійства, яке схоже на магію.


Чи доводилося вам змішувати міцні напої з легким і таким приємним ігристим, яке в Україні називають шампанським? Мабуть відразу спадає на згадку одне із новорічних свят, коли шампанське обов’язкове, але пити його всю ніч не хочеться. Наслідки зазвичай невтішні.


Напевне і вам доводилось чути про надзвичайні властивості кави у відношенні до алкоголю: і похмілля вона знімає, як рукою, і сп’яніти не дає. Насправді все не так однозначно, попри всі чесноти кава — не панацея, але якщо знати правила вживання і поєднання, можна уникнути неприємних ситуацій.


Ледь помітне за прозорим склом біле, червоне, як кров, рожеве, мов рум’янок зашарілої панночки…. Воно супроводжує нас протягом усього життя: пляшку відкорковують у найурочистіші його моменти — на весіллі, у день народження первістка, на ювілеї. Це вино — символ Нового року і романтичних зустрічей, коли кожен ковток здається інтимним, як цілунок. Так, — мова йтиме про ігристе, і ні, — ми не будемо називати його шампанським і зазіхати на ось те, легендарне і культове з французької провінції Шампань. І нехай нам пробачать рідні Одеський і Артемівський заводи шампанських вин.


В давні часи, коли вода була дуже сумнівної якості — очисних споруд не було і фільтрів ще не придумали, вину і пиву довіряли набагато більше. Давні єгиптяни починали день з пива, греки снідали хлібом з вином, а римляни пили вино з медом і спеціями — щось на зразок цілком сучасного глінтвейну.